1 Nisan 2010 Perşembe

Emek Sinemasını Yaşatacağız


Duymuşsunuzdur tahminen, Emek Sineması'nı kapatmaktan, yıkmaktan, yerine bir alışveriş merkezi yapmaktan, sonra da o alışveriş merkezinin altıncı katına yeni bir sözde-Emek sineması yapmaktan bahsediyorlar.





Benim kendi adıma yıllardır tekrar ettiğim üzere Emek dünyada film seyretmekten en keyif aldığım sinema. Yıkılması ihtimali bile kötü bir kabus gibi geliyor.

Evet, bu blogun adı Küçük Sinemalar belki ama BÜYÜK SİNEMAMIZ Emek için de ayağa kalkmayız demek değil bu.

Bu mevzuda "olmak ya da olmamak"-vari debelenip Hamlet gibi gülünç hallere düşmemek lazım. Aksiyon lazım.

Bu konuda Mehmet Kurtkaya'nın kurduğu "Emek Sinemasını Yaşatalım" Facebook grubuna üye olmanız ve daha sonra emeksinemasiniyasatalim.org websitesine gidip dijital imzanızı bırakmanız, yapabileceğiniz en küçük manalı eylem.

Daha fazla yapabileceğiniz ise şu etkinliğe katılmak (filme kalmak zorunda değilsiniz, gelmeniz, orada bulunmanız yeterli derecede güzel bir duruş sergileyecektir):

Tarih: 3 Nisan Cumartesi
Yer: Emek Sineması. İstiklal Cad. Yeşilcam Sok. No:5
Saat: 20.00
Film Gösterimi: 21.00
Film: Kameralı Adam , Dziga Vertov, 1929, SSCB, 68 dk.


Önemli bir not olarak belirtmek isterim ki bu aktivitenin basın açıklamasında savunulan birçok şeye karşıyım, özellikle de İKSV'yi karşılarına almalarına. Ama şu anda bu kişiler Emek Sineması hakkında gerçek bir şey yapan tek kişiler. Takdir ediyorum.

Cumartesi saat 8'de Emek'in önünde olun... Zaten festival var, saat 16'da Mother'a gider, etkinliğe katılır, sonrasında da Karpuz Kabuğundan Gemiler Yaparsınız.

1 yorum:

beenmaya dedi ki...

http://beenmaya.blogspot.com/2010/04/emek-sinemasi-anilarda-kalmasin.html